Sinalko se iz Vrujaca seli u Šabac?

Bez autora
Apr 07 2010

Fabrika sokova Sinalko Srbija seli se iz Banje Vrujci kod Valjeva u Šabac, a 60 radnika ostaće bez posla. Fabrika sokova u Vrujcima biće zatvorena zbog višegodišnjeg spora nemačkog Sinalka sa kompanijom „Si&Si“ Vojina Đorđevića. Licencu za proizvodnju kupila je, za pola miliona evra, Unija distributera Srbije, pa će punjenje Sinalko sokova ubuduće biti nastavljeno u šabačkoj firmi Frutiko, gde će se proizvoditi sokovi i za tržište Crne Gore. Sinalkova fabrika u Vrujcima otvorena je krajem maja 2006, njenu izgradnju i opremanje sa 7,5 miliona evra finansirao je nemački Sinalko Internacional, dok je suvlasnički udeo imala kompanija Vojina Đorđevića. Problemi u poslovanju Sinalka u Vrujcima nastali su zbog dugova, po osnovu neotplaćenih kredita Đorđevićevih firmi za koje je delimični garant bio Sinalko...

Sinalko se iz Vrujaca seli u Šabac?

Fabrika sokova Sinalko Srbija seli se iz Banje Vrujci kod Valjeva u Šabac, a 60 radnika ostaće bez posla, javio je valjevski Radio Patak. 

Fabrika sokova u Vrujcima, prema tom izvoru, biće zatvorena zbog višegodišnjeg spora nemačkog Sinalka sa kompanijom „Si&Si“ Vojina Đorđevića. 

Licencu za proizvodnju kupila je, za pola miliona evra, Unija distributera Srbije, pa će punjenje Sinalko sokova ubuduće biti nastavljeno u šabačkoj firmi Frutiko, gde će se proizvoditi sokovi i za tržište Crne Gore. 

Sinalkova fabrika u Vrujcima otvorena je krajem maja 2006, njenu izgradnju i opremanje sa 7,5 miliona evra finansirao je nemački Sinalko Internacional, dok je suvlasnički udeo imala kompanija Vojina Đorđevića. 

Problemi u poslovanju Sinalka u Vrujcima nastali su zbog dugova, po osnovu neotplaćenih kredita Đorđevićevih firmi za koje je delimični garant bio Sinalko. 

Đorđević je ranije izgubio i Dom vode Voda voda, takođe u Vrujcima, koji je sada vlasništvo bivšeg košarkaša Vlada Divca. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik